Curatare chimica centrala termica Bucuresti-Ilfov

Firma Termo Service 2000 SRL Bucuresti presteaza servicii de curatare chimica centrala termica (Bucuresti-Ilfov) folosind solutii de spalare profesionale si aparatura moderna (pompe de recirculare, cu dublu sens).

Compania noastra, fondata in anul 1997, este autorizata ISCIR si ANRE si are personal (inginer si tehnicieni) foarte experimentati, cu vechime mare in domeniu.

Activitatea noastră se desfasoara in toate sectoarele din Bucuresti (sector 1, 2, 3, 4, 5 si 6) si in localitatile din judetul Ilfov.

Curatare chimica centrala termica Bucuresti-Ilfov

De ce este necesara operatia de curatare chimica centrala termica?

Operatia de curatare chimica a centralei termice este necesara din mai multe motive, avand in vedere functionarea eficienta si durabilitatea echipamentului. Iata cateva dintre principalele motive pentru care aceasta operatiune este importanta:

 • Indepartarea depunerilor de calcar si minerale: in timp, apa folosita in centrala termica poate depune calcar si alte minerale pe componentele interne, cum ar fi schimbatoarele de caldura si conductele. Aceste depuneri pot reduce eficienta transferului de caldura, crescand consumul de combustibil si reducand performanta generala a centralei;
 •  Prevenirea coroziunii: depunerile de calcar si alte substante pot crea conditii favorabile pentru coroziune. Coroziunea poate deteriora componentele metalice, ducand la scurgeri si defectiuni premature ale echipamentului.
 • Imbunatatirea eficientei energetice: o centrala termica curatata chimic functioneaza mai eficient, deoarece transferul de caldura nu este obstructionat de depuneri. Aceasta se traduce intr-un consum mai redus de energie si costuri mai mici de operare.
 • Prelungirea duratei de viata a echipamentului: mentinerea centralelor termice fara depuneri si coroziune ajuta la prelungirea duratei de viata a echipamentului. Interventiile regulate de curatare chimica pot preveni defectiuni majore si costuri ridicate de reparatii sau inlocuire.
 • Mentinerea calitatii apei: curatarea chimica poate ajuta la mentinerea calitatii apei din sistem, prevenind acumularea de impuritati care ar putea afecta performanta si siguranta sistemului.
 • Respectarea normelor si standardelor: in multe jurisdictii, exista reglementari si standarde care impun intretinerea regulata a centralelor termice, inclusiv curatarea chimica, pentru a asigura siguranta si eficienta operationala.
 • Reducerea riscului de defectiuni si avarii: o centrala termica curatata si intretinuta corespunzator are un risc mai mic de defectiuni neprevazute, ceea ce contribuie la reducerea timpilor de nefunctionare si la continuitatea in furnizarea caldurii si apei calde.

Recomandam curatarea chimica a instalatiei termice atunci cand inlocuiti centrala termica veche cu una noua.

In concluzie, curatarea chimica a centralei termice este o operatiune esentiala pentru mentinerea eficientei, durabilitatii si sigurantei echipamentului, contribuind totodata la optimizarea costurilor de operare si la respectarea normelor de mediu si siguranta.

Cum va dati seama ca este necesar sa solicitati o spalare chimica a centralei?

Curatarea chimica a centralei este necesara atunci cand:

 • caloriferele nu se incalzesc pe toata suprafata;
 • apar defectuini dese ale pieselor centralei;
 • trebuie sa faceti des aerisirea radiatoarelor (caloriferelor);
 • producerea apei calde nu se realizeaza corespunzator;
 • se aud zgomote puternice din centrala sau un zgomot ca de fierbere;
 •  centrala porneste si se opreste foarte des, la intervale scurte etc.

Avantajele curatarii chimice a instalatiei termice

Chiar daca o spalare chimica nu repara problemele unei instalatii de incalzire si apa calda menajera prost dimensionata, ea are o serie de avantaje certe:

 • scade consumul de gaze naturale;
 •  caloriferele (radiatoarele se incalzesc mai bine si pe toata suprafata, astfel incat locuinta dumneavoastra va fi incalzita mai bine;
 • creste durata de viata a instalatiei termice;
 • se evita defectarea centralei si instalatiei, ruginirea radiatoarelor, blocarea unor robineti,  etc.

Un tehnician din cadrul companiei noastre isi va da seama daca este necesar sa se realizeze o spalare chimica a instalatiei sau sunt alte defectiuni ale centralei.

Cand se recomanda curatarea chimica a centralei termice?

Curatarea chimica a centralei termice este recomandata in urmatoarele situatii:

 • Depozite de calcar: In zonele cu apa dura, acumularile de calcar pot afecta schimbatoarele de caldura, reducand eficienta centralei si crescand consumul de combustibil. Curatarea chimica ajuta la eliminarea acestor depozite.
 • Depozite de namol si sedimente: In sistemele de incalzire inchise, cum ar fi cele cu radiatoare, se pot acumula namol si sedimente care pot obstructiona fluxul de apa si afecta functionarea centralei. Curatarea chimica ajuta la eliminarea acestor depuneri.
 • Eficienta redusa: Daca centrala termica nu mai functioneaza la capacitatea sa maxima sau daca observati o crestere a consumului de combustibil, este posibil sa fie necesara o curatare chimica pentru a restabili eficienta initiala.
 • Intretinere periodica: Unele centrale termice necesita curatare chimica la anumite intervale de timp, specificate de producator, ca parte a programului de intretinere preventiva.
 • Simptome vizibile de blocaj: Daca exista probleme evidente, cum ar fi zgomote neobisnuite, fluctuatii ale temperaturii sau incalzirea neuniforma a apei, acestea pot indica necesitatea unei curatari chimice.

Este important sa consultati manualul centralei termice si sa urmati recomandarile producatorului in ceea ce priveste frecventa si metodele de curatare.

De asemenea, este recomandat sa apelati la un specialist autorizat pentru a efectua aceasta operatiune, pentru a asigura ca este realizata corect si in siguranta.

Cum se face spalarea chimica a centralei termice?

Acest proces trebuie efectuat de un specialist pentru a asigura siguranta si eficienta operatiunii.

Pentru aceasta operatiune sunt necesare solutii profesionale de curatare, precum si aparatura constand in pompe de recirculare cu dublu sens.

Sunt utilizate doua substante:

 • o solutie de curatare acida (dezincrustant), care se amesteca cu apa in anumite proportii;
 • o solutie bazica, de neutralizare a solutiei acide.

Acestea sunt introduse in instalatia de incalzire si apa calda menajera si sunt recirculate in ambele sensuri cu ajutorul unor pompe cu dublu sens:

 • primul pas este deconectarea centralei si racirea completa a acesteia;
 • dupa care urmeaza golirea completa a apei din centrala si din sistemul de incalzire;
 • prima data se introduce solutia acida de dezincrustant, care trebuie recirculata timp de15…20 minute in ambele sensuri cu ajutorul acelor pompe;
 • urmeaza introducerea unei subtante bazice, care are rolul de a neutraliza solutia acida utilizata anterior, recirculata si aceasta timp de 5…10 minute folosind pompele cu dublu sens, pana ce se obtine un ph de 6,5…7,5.

Este important sa apelati la un specialist pentru efectuarea spalarii chimice, deoarece manipularea substantelor chimice si realizarea corecta a procesului necesita cunostinte si echipamente specializate.

Curatare chimica centrala termica - intrebari frecvente (FAQ)

Din ce cauza este necesara curatarea chimica a centralei termice?

Curatarea chimica a centralei termice este necesara pentru a indeparta depunerile de calcar, magnetita si saruri minerale din instalatia termica.

Cum se realizeaza spalarea chimica a centralei termice?

Acest lucru se realizeaza prin recircularea prin instalatie cu ajutorul a doua pompe speciale, cu dublu sens, a unor solutii profesionale de curatare: o solutie acida pentru eliminarea depunerilor (dezincrustantul), urmata de o solutie bazica, de neutralizare a dezincrustantului.

In ce zona va desfasurati activitatea?

Activam in toate sectoarele din Bucuresti si in localitatile din judetul Ilfov.

Care este programul dumneavoastra de lucru?

Programul de lucru al companiei Termo Service SRL Bucuresti este de luni pana vineri, intre orele 8:00 si 17:00

5/5 - (12 voturi)